Kako napraviti ukusno višenamjensko tijesto: jednostavan recept

Mnogi ljudi vole pržiti razne namirnice u tijestu, jer to može značajno poboljšati kvalitetu hrane.

Čak i najjednostavniji proizvodi ispadnu ukusni kao da su pripremljeni u restoranu.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, govorila je o tome kako pripremiti univerzalno tijesto.

Na koji jednostavan recept vrijedi obratiti pozornost?

Popis potrebnih sastojaka

– oko 70 grama brašna (običnog pšeničnog);
– pola čaše mlijeka s prosječnim sadržajem masti;
– jedno kokošje jaje;
– malo soli.

Proces kuhanja

Ovo se tijesto priprema jednostavno i brzo pa recept svakako vrijedi zapamtiti. Preporuča se odvojiti bjelanjak od žumanjka i sakriti u hladnjak.

tijesto
Fotografija: © Belnovosti

U mlijeko dodati žumanjak sa malo soli i promiješati. Potom tekuću masu sjediniti s brašnom.

Pokušajte pažljivo raditi da se u smjesi ne pojave grudice.

Vratite ohlađeni protein, dodajte malo soli i tucite dok se ne pojave vrhovi. Uvodimo masu u glavni sastav tijesta.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki