Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti ukusnu jetrenu paštetu: restoranske kvalitete – jednostavan recept

Mnogi se vole počastiti paštetama koje odmah podsjećaju na gurmansku restoransku kuhinju.

Stoga ponekad takva jela možete kuhati sami.

S pravim receptom dobit ćete vrlo dostojnu poslasticu, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije BelNovosti.

Kako skuhati odličnu paštetu

Popis sastojaka

– pola kilograma pileće jetre;
– oko 100-130 grama maslaca;
– par žlica vrhnja;
– jedan luk;
– tri žlice konjaka;
– malo soli, papra i muškatnog oraščića.

Proces kuhanja

Prvo je potrebno nasjeckati luk i popržiti ga na maslacu. Nema potrebe uzimati cijeli navedeni volumen: dovoljno je upotrijebiti samo 15 grama. Nakon što povrće postane prozirno, primarna toplinska obrada može se zaustaviti.

Fotografija: Pixabay

U međuvremenu, pileća jetra treba očistiti, oprati, osušiti i poslati na luk. Promiješajte i dodajte sol i začine.

Zatim morate pričekati sedam minuta. Nakon toga ulijte konjak.

Promiješajte i pržite jetru nekoliko minuta bez poklopca. Zatim sastojke stavimo u zdjelu blendera i dodamo preostali maslac.

Dovedite u homogeno stanje.

Ranije smo govorili o tome što možete dodati prženim krumpirima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version