Uspješan recept za umak uvijek će biti odličan nalaz za svaku domaćicu.
Posebno su cijenjeni univerzalni umaci koje možete koristiti po vlastitom nahođenju.
Stoga možete pokušati napraviti odličan umak s bosiljkom, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.
Kako pripremiti ovaj umak
Potrebni sastojci
– hrpa bosiljka;
– dva režnja češnjaka;
– žlica soka od limuna
– žlica ulja (maslinovog);
– malo papra i soli.
Proces kuhanja
Vrijedno je napomenuti da je za ovaj recept prikladna svaka sorta bosiljka: svaka sorta ima svoje prednosti. Potrebno ga je oprati i osušiti.
Sljedeće je samljeti.
Čežnjeve češnjaka također malo nasjeckajte. Zajedno s bosiljkom stavimo ih u blender. Predstavljamo preostale komponente.
Samljeti dok ne postane glatko pomoću blendera. Zatim možete koristiti umak po želji.
Ranije smo razgovarali o tome što dodati mljevenim okruglicama za sočnost.