Kako napraviti umak od bosiljka: impresivan dodatak svakom jelu

Uspješan recept za umak uvijek će biti odličan nalaz za svaku domaćicu.

Posebno su cijenjeni univerzalni umaci koje možete koristiti po vlastitom nahođenju.

Stoga možete pokušati napraviti odličan umak s bosiljkom, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.

Kako pripremiti ovaj umak

Potrebni sastojci

– hrpa bosiljka;
– dva režnja češnjaka;
– žlica soka od limuna
– žlica ulja (maslinovog);
– malo papra i soli.

Proces kuhanja

Vrijedno je napomenuti da je za ovaj recept prikladna svaka sorta bosiljka: svaka sorta ima svoje prednosti. Potrebno ga je oprati i osušiti.

umak
Fotografija: © Belnovosti

Sljedeće je samljeti.

Čežnjeve češnjaka također malo nasjeckajte. Zajedno s bosiljkom stavimo ih u blender. Predstavljamo preostale komponente.

Samljeti dok ne postane glatko pomoću blendera. Zatim možete koristiti umak po želji.

Ranije smo razgovarali o tome što dodati mljevenim okruglicama za sočnost.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki