Kako napraviti umak od češnjaka za shawarmu: provjereni recept

Mnogi su primijetili da uspjeh shawarme iz trgovine leži uglavnom u umaku.

U svim drugim aspektima, brza hrana iz trgovine je očito inferiorna od domaće hrane.

Ako želite pripremiti nevjerojatno impresivnu shawarmu, trebali biste pokušati napraviti poseban umak, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Kako napraviti pravi umak od češnjaka za shawarmu?

Prvo je potrebno pomiješati pola čaše punomasne majoneze i kiselo vrhnje. Ako želite da umak bude ukusan, bolje je uzeti domaću majonezu.

Zatim ulijte čašu kefira i ponovno promiješajte.

češnjak
Fotografija: © Belnovosti

Dodajte bilo koje začine i sol. Samljeti dva češnja češnjaka pomoću preše i poslati ih u temeljac, pomiješati.

Uzmite jedan kiseli krastavac i nasjeckajte ga na sitnije i dodajte ostalim sastojcima.

Možete dodati i malo zelenila.

Ponovno promiješajte i upotrijebite prema namjeni: luksuzni umak od shawarme je spreman.

Prethodno smo pričali kako napraviti salatu od jaja i koprive.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki