Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti umak od gljiva za špagete: obična tjestenina pretvorit će se u restoransko jelo

Odgovor na pitanje zašto se Talijani nikad ne umore od tjestenine je smiješno jednostavan: to je zato što je stalno jedu s različitim umacima.

Recept za jednu od njih, onu od gljiva, podijelila je s nama stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.

Počinjemo s potrebnim sastojcima – na svu sreću ima ih samo četiri:

  • 500 g šampinjona;
  • 5 žlica vrhnja;
  • 3 žlice maslinovog ulja;
  • 2 luka.

Priprema umaka od gljiva za špagete sastoji se od nekoliko faza.

Zagrijte biljno ulje u dubokom loncu s debelim dnom. Na ulju popržiti sitno nasjeckani luk.

Fotografija: © Belnovosti

Dodajte nasjeckane gljive i pržite ih uz stalno miješanje dok sva vlaga ne ispari.

Dodajte vrhnje u lonac. Posolite i popaprite umak, sve sastojke dobro izmiješajte.

Preljev kuhajte na laganoj vatri oko 8 minuta. Za to vrijeme trebalo bi se zgusnuti, nakon čega ga slobodno možete preliti preko špageta.

Prethodno je stručnjak podijelio recept za džem od maslačka.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version