Svaka domaćica zna da će kvalitetan umak ionako ukusne kiflice učiniti pravom delicijom.
Kuhanje u takvom umaku svakako će koristiti jelu.
Stoga je vrijedno naučiti o izvrsnom i provjerenom receptu, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kulinarstva i kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.
Kako napraviti odličan umak za sarmice
Popis namirnica
– jedan luk i jedna mrkva;
– pola čaše kiselog vrhnja;
– par žlica prirodne paste od rajčice;
– dva režnja češnjaka;
– jedna i pol čaša vode;
– začini, sol, ulje za prženje.
Način kuhanja
Prvo povrće očistimo i nasjeckamo. Zatim zagrijte ulje u tavi. Preporučljivo je uzeti opciju bez mirisa. Pržite luk i mrkvu četiri minute.
Dodajte pastu od rajčice i promiješajte.
Dodajte kiselo vrhnje, odabrane začine i potrebnu količinu soli, ponovno promiješajte. Zatim dodajte vodu. U ovoj fazi možete dodati i same sarmice.
Ranije smo razgovarali o tome što treba dodati kotletima za sočnost i mekoću.