Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti umak za rolnice kupusa: savršena opcija

Svaka domaćica zna da će kvalitetan umak ionako ukusne kiflice učiniti pravom delicijom.

Kuhanje u takvom umaku svakako će koristiti jelu.

Stoga je vrijedno naučiti o izvrsnom i provjerenom receptu, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kulinarstva i kuhanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Kako napraviti odličan umak za sarmice

Popis namirnica

– jedan luk i jedna mrkva;
– pola čaše kiselog vrhnja;
– par žlica prirodne paste od rajčice;
– dva režnja češnjaka;
– jedna i pol čaša vode;
– začini, sol, ulje za prženje.

Način kuhanja

Prvo povrće očistimo i nasjeckamo. Zatim zagrijte ulje u tavi. Preporučljivo je uzeti opciju bez mirisa. Pržite luk i mrkvu četiri minute.

Fotografija: © Belnovosti

Dodajte pastu od rajčice i promiješajte.

Dodajte kiselo vrhnje, odabrane začine i potrebnu količinu soli, ponovno promiješajte. Zatim dodajte vodu. U ovoj fazi možete dodati i same sarmice.

Ranije smo razgovarali o tome što treba dodati kotletima za sočnost i mekoću.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version