Zagreba Lajfhaki

Kako napraviti žele bombone kod kuće: ukusno, i što je najvažnije – prirodno

Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih, onda ćete, naravno, odabrati proizvode s prirodnim sastojcima.

Sjajan primjer su domaći želei.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je s nama jednostavan recept.

Za pripremu želea potrebna vam je jedna vrećica agar-agara koju u posudi pomiješajte sa 130 mililitara vode.

Obje komponente temeljito izmiješajte i ostavite trideset minuta.

Fotografija: © Belnovosti

25 g bilo kojeg sezonskog ili bobičastog voća (primjerice, jagode, borovnice ili nektarine) usitnite u blenderu.

Nemojte zaboraviti dodati šećer u mješavinu voća ili bobica po ukusu.

Smjesu agar-agara treba prenijeti u lonac, zagrijati na laganoj vatri i kuhati jednu minutu dok se potpuno ne otopi.

Zatim u lonac dodajte pire od bobičastog voća, promiješajte, prokuhajte dvije minute i ulijte u male silikonske kalupe za slatkiše, pa pričekajte da se ohladi.

Prethodno smo vam rekli zašto se knedle uvijek lijepe.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version