Zagreba Lajfhaki

Kako od kajgane napraviti kulinarsko remek-djelo: dodajte joj ovaj sastojak – čak i ako izgleda neočekivano

Limunov sok koji se dodaje prilikom mućenja jaja čini običnu kajganu pravim kulinarskim remek djelom.

Ovaj neočekivani sastojak dobro se pokazao i uživa veliki uspjeh među iskusnim domaćicama.

Prema njihovim riječima, usprkos svojoj neobičnosti, ovaj način pripreme kajgane doista transformira kajganu do neprepoznatljivosti.

Samo nekoliko kapi limunovog soka može učiniti čuda za teksturu i okus tučenih jaja.

Fotografija: © Belnovosti

Limunov sok, koji sadrži kiselinu, može se usporediti s katalizatorom koji pomaže u stvaranju i održavanju savršene pahuljaste teksture jaja.

Tako limunov sok čini kajganu rahlom, prozračnom i mekom.

Ne brinite da ćete pokvariti svoj dugoočekivani doručak. Prema kuharima koji su isprobali ovu metodu, glavna stvar je ne pretjerati s količinom soka iscijeđenog iz citrusa.

Ako dodate previše soka od limuna, jaja će se zgrušati i raspasti, što će rezultirati neprivlačnom vodenastom i grudastom kašom.

Stoga se vodite sljedećim omjerima: 0,5 žličice soka od limuna za 6 velikih jaja.

Ranije smo razgovarali o tome kako ukusno kuhati riblje filete.

Exit mobile version