Kako odabrati kukuruz da ne dobijete neukusne klipove: 5 praktičnih savjeta

Ako ćete uživati ​​u kuhanom kukuruzu, trebali biste pristupiti fazi odabira proizvoda sa svom odgovornošću.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, podijelila je preporuke za odabir pravog kukuruza.

1. Kukuruz treba kupovati isključivo u klipu – ovaj zahtjev objašnjava se činjenicom da zrna nakon rezanja postaju škrobnija i tvrđa, a takva prirodna “ambalaža” sprječava starenje kukuruza.

2. Kako biste utvrdili koliko je kukuruz zreo, pogledajte njegov žig, odnosno pramen.

Ako je smeđe i suho, to znači da na pultu ima starog kukuruza. Mladi plodovi obično imaju žute ili zelene žigove koje su blago vlažne i ljepljive na dodir.

Kukuruz
Fotografija: © Belnovosti

3. Odaberite klipove čije je lišće zeleno i bez nedostataka. Ako se lišće već osušilo, najvjerojatnije kukuruz više nije mlad.

4. Obratite pozornost na težinu kukuruza – ako usporedite težinu nekoliko klipova približno iste veličine, onaj koji teži od ostalih bit će najmlađi jer su zrna u njemu puna soka.

5. Birajte kukuruz prema izgledu. Pokušajte ne potrgati prirodni omot – proizvod će se tako brže pokvariti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki