Pollock se u pravilu prodaje smrznut, ali se također događa da prodavač nudi cijelu svježu ribu.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, rekla je kako odabrati kvalitetan proizvod.
Znakovi svježe ribe
Prije kupnje provjerite ima li poluk izbočene i bistre oči, a škrge crvene i bez točkica. Drugi važan znak svježine ribe je odsutnost sluzi ili naslaga na površini trupa.
I, naravno, nemojte se ustručavati pomirisati ribu: trebala bi imati svjež miris, bez nečistoća.
Ako kupujete ribu bez glave, obratite pozornost na odsutnost ožiljaka i žutih mrlja na trupu.
Oni koji preferiraju filet trebaju pripaziti da mu površina bude svijetla, ujednačena i bez mrlja.
Kako rezati pollock
To je prilično jednostavno učiniti: obrada ove male ribe neće vam oduzeti više od 15 minuta.
Isperite trup, odrežite peraje, utrobu i uklonite ljuske. Napraviti rez duž kralježnice, podijeliti na dva dijela i odstraniti kosti.
Na kraju narežite ribu na komade.
Prethodno su BelNovosti rekli koji maslac kupiti u trgovini.