Kako odabrati prava pileća prsa: suptilnosti na koje vrijedi obratiti pozornost

Pileća prsa jedan su od najpopularnijih proizvoda, jer se ova vrsta mesa sa sigurnošću može nazvati univerzalnom.

Od filea se pripremaju glavna jela, kuhaju se juhe, prže, koriste se kao sastojak za salatu.

Iz tog razloga morate odabrati najkvalitetniji proizvod, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti.

Što tražiti pri odabiru grudi

Ako kupite ohlađeni pakirani proizvod

Ovo je oblik u kojem se najčešće kupuju pileća prsa. Prije svega, provjerite cjelovitost materijala za pakiranje i procijenite datume isteka.

Unutra ne bi trebalo biti dodatnih mrlja ili tragova krvi.

grudi
Fotografija: © Belnovosti

Izgled ohlađene dojke

File ne smije izgledati “umorno”. Prisutnost sluzi nije dopuštena. Ako postoje vene, trebalo bi ih biti malo. Pokušajte prstom pritisnuti meso. Svježi fileti će se gotovo odmah “ispraviti”.

Smrznuti proizvod

U tom slučaju također procjenjujemo rok trajanja i odabiremo opciju bez oštećenja pakiranja. Pazimo i da nema previše leda.

Ranije smo govorili o tome kako pripremiti izvrsno mljeveno meso čak i od jeftinog mesa.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki