Zagreba Lajfhaki

Kako odabrati pravu jetru za pirjanje: saznajte prije odlaska u trgovinu

Jetrica se mogu koristiti u pripremi najrazličitijih jela.

U isto vrijeme, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, ostaje vjerna klasici i radije pirja jetru u tavi.

Kako odabrati proizvod prikladan za tu svrhu, reći ćemo vam u ovom članku, a za početak ćemo navesti vrste jetrica koje se mogu pronaći u trgovinama.

Pileća jetra

Pileća jetrica ima jarko grimiznu boju i nježan kremasti okus, dobro se slaže s vrhnjem, kiselim vrhnjem, grčkim jogurtom i maslacem.

Svinjska jetra

Sadrži više masnoće u usporedbi s piletinom ili govedinom, ali u isto vrijeme svinjska jetra je najfinijeg okusa, s blagom pikantnom slatkoćom. Kombinacija svinjskih jetrica s lukom, češnjakom, mrkvom, paprikom i ljutim umacima na bazi senfa san je svakog gurmana.

Fotografija: Pixabay

Goveđa jetra

Ova vrsta jetrica je tamnocrvene boje, guste teksture, a pirjanjem s vrhnjem ili crnim vinom postaje mekana i sočna.

Kako odabrati jetru za pirjanje

Preporuča se odabrati svježi proizvod umjesto smrznutog. Kvalitetna jetra treba biti elastična, glatka, bez oštećenja, ogrebotina, osušenih područja i tamnih mrlja.

Boja treba biti ujednačena i bogata, a miris svjež i blago slatkast.

Ako kupujete smrznutu jetru, obratite pozornost na datum pakiranja. Drugi važan pokazatelj je debljina leda. Trebao bi biti tanak i gotovo nevidljiv. Ako ima previše leda, možda su prekršeni uvjeti skladištenja i bit će teško ugasiti takvu jetru bez gubitka okusa.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version