Zagreba Lajfhaki

Kako odvojiti haringu od kostiju: broje se sekunde – čak i neženja to može

Odavno je poznato da su gotovi fileti haringe očito inferiorni u okusu od cijele slane ribe.

Ali domaćice rijetko uzimaju cijelu ribu. Potrebno ga je očistiti od iznutrica i uglavnom kostiju. Ali sada će vam biti lakše pripremiti svoje omiljene salate ili poslužiti gotove zalogaje na stolu.

Reći ćemo vam kako brzo odvojiti trup haringe od kostiju. Sada se čak i neženja može nositi s ovim zadatkom.

Za guljenje haringe potreban vam je samo dobro naoštren nož.

Fotografija: © Belnovosti

Inače, možete se nositi s čišćenjem ribe u doslovno nekoliko minuta. Kosti se mogu izvući s hrptom, što rezultira ukusnim fileom haringe.

Kako postupiti

1. Prvo morate odrezati glavu ribe i napraviti uzdužni rez na trbuhu.

2. Odaberemo unutrašnjost i obavezno je očistimo od crnog sloja, nakon čega neće biti loše čak i isprati trup vodom.

3. Sada čistimo trup od tanke kože. Da biste to učinili, napravite duboki rez duž cijele duljine duž grebena do repa.

4. Uklonite peraje, a zajedno s njima i kožu. Sada je sve spremno za odvajanje grebena od trupa.

Morate uzeti rep haringe u jednu ruku, a trup u drugu i povući u različitim smjerovima.

Rečeno je da nijedna fina kost neće ostati u trupu.

Ostalo je samo izrezati ribu, posuti je lukom i začinskim biljem, preliti uljem i možete poslužiti.

Ranije smo vam rekli kako kuhati milanske kotlete.

Exit mobile version