Vjerojatno ste primijetili da se juhe od gljiva često pojavljuju na jelovnicima restorana.
Činjenica je da je upravo jela ovog formata najlakše pretvoriti u gastronomsko remek-djelo.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja i kuhanja u izdanju mreže BelNovosti, govori o tome kako postići takve rezultate u kućnoj kuhinji.
Koje suptilnosti vrijedi znati?
Nema ništa bolje od šumskih gljiva
Naravno, uvijek ih je teško izvući iz sezone. A cijena visokokvalitetnih divljih gljiva je veća. No, oni su ti koji juhi daju neopisivu aromu, okus i ljupkost.
Stoga pokušajte kuhati samo od šumskih gljiva.
Prašak od gljiva
Ovu tajnu znaju mnogi kuhari. Da bi okus juhe bio bogatiji, morat ćete uzeti i sušene gljive.
Uz pomoć mužara zdrobe se i dodaju u juhu.
Bouillon
Ako želite dobiti ukusnu i nježnu juhu, onda ne morate kuhati s mesnom ili pilećom juhom. To kvari okus jela.
Ranije smo razgovarali o tome što možete dodati juhi od graška za aromu i okus.