Zagreba Lajfhaki

Kako poboljšati kvalitetu juhe od gljiva: kulinarski stručnjaci otkrili su suptilnosti

Vjerojatno ste primijetili da se juhe od gljiva često pojavljuju na jelovnicima restorana.

Činjenica je da je upravo jela ovog formata najlakše pretvoriti u gastronomsko remek-djelo.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja i kuhanja u izdanju mreže BelNovosti, govori o tome kako postići takve rezultate u kućnoj kuhinji.

Koje suptilnosti vrijedi znati?

Nema ništa bolje od šumskih gljiva

Naravno, uvijek ih je teško izvući iz sezone. A cijena visokokvalitetnih divljih gljiva je veća. No, oni su ti koji juhi daju neopisivu aromu, okus i ljupkost.

Stoga pokušajte kuhati samo od šumskih gljiva.

Fotografija: © Belnovosti

Prašak od gljiva

Ovu tajnu znaju mnogi kuhari. Da bi okus juhe bio bogatiji, morat ćete uzeti i sušene gljive.

Uz pomoć mužara zdrobe se i dodaju u juhu.

Bouillon

Ako želite dobiti ukusnu i nježnu juhu, onda ne morate kuhati s mesnom ili pilećom juhom. To kvari okus jela.

Ranije smo razgovarali o tome što možete dodati juhi od graška za aromu i okus.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version