Zagreba Lajfhaki

Kako poboljšati okus i kvalitetu vinaigreta: kuhari su otkrili svoje tajne – na što treba obratiti pozornost

Vinaigrette je lijepa, zdrava i ukusna salata, pa je morate znati pripremiti uvijek na pristojnoj razini.

U pravilu postoje mnoge tajne koje mogu značajno poboljšati kvalitetu jela.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, predlaže da obratite pozornost na najvažnije tajne.

Koje trikove s vinaigretom vrijedi znati?

Da krastavci ostanu čvrsti i lijepi

Često je problem u tome što krastavci brzo postanu premekani i svojom vlagom pokvare cijelu salatu. Ne znaju svi da je lako riješiti se nedostatka.

Kiselom krastavcu samo treba odstraniti sredinu prilikom rezanja.

Fotografija: © Belnovosti

Nigdje ulja

Morate pripremiti biljno ulje bez okusa i mirisa. Njime se prerađuje cikla kako se ne bi prebojila cijela salata. Na isti način možete obraditi i sve ostale sastojke.

Suptilnost pri kuhanju krumpira

Ova nas komponenta također može “iznevjeriti” ako se neočekivano raspadne u salati. Da se to ne dogodi, dodajte malu količinu octa u tavu tijekom procesa kuhanja.

Prethodno smo govorili o tome kako možete napraviti jetrenu paštetu restoranske kvalitete.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version