Pire krumpir je standardni prilog, koji na prvi pogled ne može iznenaditi iskusnog gurmana.
Međutim, jedan dodatni sastojak može jednostavno domaće jelo pretvoriti u obrok restoranske kvalitete.
A ovaj tajni sastojak je… voće.
Ispostavilo se da voćni dodatak značajno poboljšava okus pirea.
O kakvom voću govorimo?
Pire krumpir će postati mnogo ukusniji ako sadrži ne samo krumpir, već i jabuku.
Preporučljivo je da voće ne bude preslatko. Trpka jabuka je savršen izbor.
Voće narežite na nekoliko sitnih komadića i dobivenu masu stavite u šerpu s vodom u kojoj ste kuhali krumpir za pire.
Za 300 grama krumpira dovoljna je jedna jabuka.
Nakon kuhanja povrća i voća, voda se mora isušiti. Umjesto toga, trebate uliti mlijeko u tavu.
Zatim se sadržaj posude mora obraditi pomoću gnječilice.
Krajnji rezultat bit će nestandardan i nevjerojatno ukusan pire.
Ranije smo vam rekli kako pržiti krumpir tako da ima koricu.