Zagreba Lajfhaki

Kako poboljšati okus pire krumpira: dok kuhate krumpir, bacite komadiće ovog voća u tavu – neočekivani kulinarski life hack

Pire krumpir je standardni prilog, koji na prvi pogled ne može iznenaditi iskusnog gurmana.

Međutim, jedan dodatni sastojak može jednostavno domaće jelo pretvoriti u obrok restoranske kvalitete.

A ovaj tajni sastojak je… voće.

Ispostavilo se da voćni dodatak značajno poboljšava okus pirea.

Fotografija: Pixabay

O kakvom voću govorimo?

Pire krumpir će postati mnogo ukusniji ako sadrži ne samo krumpir, već i jabuku.

Preporučljivo je da voće ne bude preslatko. Trpka jabuka je savršen izbor.

Voće narežite na nekoliko sitnih komadića i dobivenu masu stavite u šerpu s vodom u kojoj ste kuhali krumpir za pire.

Za 300 grama krumpira dovoljna je jedna jabuka.

Nakon kuhanja povrća i voća, voda se mora isušiti. Umjesto toga, trebate uliti mlijeko u tavu.

Zatim se sadržaj posude mora obraditi pomoću gnječilice.

Krajnji rezultat bit će nestandardan i nevjerojatno ukusan pire.

Ranije smo vam rekli kako pržiti krumpir tako da ima koricu.

Exit mobile version