Želite li naučiti raditi pire krumpir kakav rade u restoranima, neće vam biti teško.
Samo trebate naučiti nekoliko trikova.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, podijelila je svoje glavne tajne.
Što su oni?
Što je krumpir stariji, to je bolji
Mnoga su jela bolja od mladog krumpira. Međutim, ovo pravilo ne vrijedi za piree.
Jelo će ispasti puno ukusnije samo ako koristite stare gomolje.
Ne zaboravite na suplemente
Kako bi pire krumpir imao izvrstan okus, morate voditi računa o dodacima. U pravilu je riječ o bilju koje daje posebnu aromu.
Na primjer, u tavu možete staviti stabljike peršina i kopra. Također, kada je gotovo, dodajte prstohvat mljevenog đumbira za suptilnu notu začina.
Ranije smo govorili o tome kako možete napraviti ukusne zobene kolačiće od običnih žitarica.