Pirjani krumpir uvijek se može pripremiti na neobičan i zanimljiv način, jer ovo jelo nema jasan popis sastojaka.
Iz tog razloga razni dodaci utječu na okus jela i njegovu aromu.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja i kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti, govori o tome kako pripremiti najukusniji pirjani krumpir.
Koje su to tajne?
Kislinka
Ne shvaćaju sve domaćice da će upotreba kiselih proizvoda imati koristi od pirjanog krumpira. Stoga sastojcima možete sigurno dodati prirodnu pastu od rajčice ili čak ukiseljene krastavce.
Mesna nota
Čak i ako u početku pirjate krumpir s mesom, dodatni okusi sigurno neće škoditi. Na primjer, možete otopiti mast i započeti toplinsku obradu.
Ili možete jednostavno dodati slaninu u sastojke.
Začini
Teško je zamisliti istinski dobro jelo bez skladno odabranih začina. Najbolje je obratiti pažnju na mažuran, papriku, kurkumu i majčinu dušicu.
Uvode se deset minuta prije nego što je jelo potpuno spremno.
Prethodno smo govorili o tome zašto gurmani kavi dodaju kakao, sol i papar.