Zagreba Lajfhaki

Kako poboljšati okus pirjanog krumpira: ne znaju svi za ove trikove

Pirjani krumpir uvijek se može pripremiti na neobičan i zanimljiv način, jer ovo jelo nema jasan popis sastojaka.

Iz tog razloga razni dodaci utječu na okus jela i njegovu aromu.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja i kuhanja za mrežnu publikaciju BelNovosti, govori o tome kako pripremiti najukusniji pirjani krumpir.

Koje su to tajne?

Kislinka

Ne shvaćaju sve domaćice da će upotreba kiselih proizvoda imati koristi od pirjanog krumpira. Stoga sastojcima možete sigurno dodati prirodnu pastu od rajčice ili čak ukiseljene krastavce.

Mesna nota

Čak i ako u početku pirjate krumpir s mesom, dodatni okusi sigurno neće škoditi. Na primjer, možete otopiti mast i započeti toplinsku obradu.

Fotografija: © Belnovosti

Ili možete jednostavno dodati slaninu u sastojke.

Začini

Teško je zamisliti istinski dobro jelo bez skladno odabranih začina. Najbolje je obratiti pažnju na mažuran, papriku, kurkumu i majčinu dušicu.

Uvode se deset minuta prije nego što je jelo potpuno spremno.

Prethodno smo govorili o tome zašto gurmani kavi dodaju kakao, sol i papar.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version