Kako posoliti svinjsku mast da ne oštetite kožu: ostat će mekana i ukusna

Ako želite da kožica slane svinjske masti bude mekana i nježna, morat ćete pripaziti na odabir komada s upravo takvom kožicom – ako je u početku tvrda, nećete je moći “omekšati”.

Ali čak i mekana koža može se lako pokvariti, pa nam je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže BelNovosti, rekla što učiniti, a što, naprotiv, ne treba učiniti ako želite uživati ​​u okusu slane masti s ukusna koža.

Greške kod soljenja svinjske masti

Ne smijete pokušavati kuhati kožu u nadi da će postati mekša. Toplinska obrada kojoj je koža izložena šteti njezinoj nježnoj teksturi.

Osim toga, željenu mekoću izgubit ćete ako kožu nauljite, pržite ili sušite na bilo koji drugi način.

Što trebate učiniti kako bi koža bila laka za žvakanje

Kod soljenja svinjske masti pripazite da je ne presolite – nakon što se sol dovoljno upije, temeljito očistite sol s kožice.

Salo
Fotografija: © Belnovosti

Usput, prije soljenja isplati se ostrugati kožu nožem i tako je očistiti. Nakon toga je potrebno isprati i osušiti ubrusom.

Kad ostavite komad svinjske masti da se soli, stavite ga na kožu – tako se sigurno neće osušiti.

I još jedna napomena koja će vam pomoći da cijeli komad svinjske masti zajedno s kožom ne bude presoljen – za soljenje se ne preporučuje koristiti sitnu sol.

Prethodno smo naveli 4 proizvoda koji se mogu dodati bilo kojoj juhi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki