Zagreba Lajfhaki

Kako pravilno čuvati orašaste plodove tako da ne pljesnivi i ostanu ukusni: neočekivano otkriće

Malo je vjerojatno da ćemo pogriješiti ako pretpostavimo da su orašasti plodovi na neki način prisutni u prehrani svake osobe (naravno, s izuzetkom onih koji su na njih alergični).

I to ne čudi, jer se mogu napraviti legende o hranjivoj vrijednosti i prednostima ovog proizvoda.

Postoji samo jedna stvar: ako ne želite da se izgube sve korisne osobine orašastih plodova, trebali biste slijediti određena pravila prilikom njihovog skladištenja.

Počnimo sa svježim orašastim plodovima koje prije spremanja treba sortirati i osušiti.

Fotografija: © Belnovosti

Tijekom procesa sortiranja morat ćete razdvojiti orašaste plodove u sorte, a odbaciti iskreno pokvarene uzorke.

Orahe možete sušiti tako da ih stavite na svježi zrak, gdje će sunce i vjetar učiniti svoje, ili ih zagrijete na štednjaku, u pećnici ili u pećnici na temperaturi od 40 do 50 stupnjeva.

U ovom obliku orašasti plodovi neće izgubiti svoja hranjiva svojstva oko godinu dana ako im osigurate odgovarajuće posude za skladištenje.

Da biste to učinili, trebat će vam zatvorene vrećice ili vrećice, za rad s kojima možete koristiti vakuumsku pumpu. Kao opciju, šivajte torbe od prirodnih tkanina.

U ovom obliku, matice treba čuvati na tamnom, suhom mjestu sa stabilnom temperaturom.

Ako ne planirate dugotrajno skladištenje, orahe možete uliti u staklenu posudu i staviti u hladnjak.

Prethodno smo govorili o tome koje namirnice ne treba stavljati u hladnjak.

Exit mobile version