Kako pravilno čuvati zrna kave: samo ne u hladnjaku – bacite proizvod

Instant kava ili ona napravljena od kapsula nije dorasla napitku skuhanom od svježe prženih zrna kave.

Odlučite li prijeći na ovu vrstu kave, svakako biste trebali saznati gdje ćete spremiti zrna. Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, govorila je o svim zamršenostima ovog procesa.

Kako čuvati zrna kave kod kuće

Vrijedno je odabrati mjesto za pohranjivanje zrna kave, uzimajući u obzir činjenicu da su toplina, vlaga, zrak i svjetlost njihovi neprijatelji.

Odatle zaključak: iako se staklene tegle i plastične posude mogu pohvaliti da su hermetički zatvorene, one propuštaju svjetlost, što znači da nisu prikladne za čuvanje zrna kave.

Umjesto toga, odlučite se za neprozirnu, hermetički zatvorenu posudu s ventilom.

Kava
Fotografija: © Belnovosti

Treba ga čuvati na hladnom i tamnom mjestu – primjerice u smočnici.

Zašto kavu ne biste trebali držati u hladnjaku

Neki ljudi padaju na mit da je kavu najbolje čuvati u hladnjaku ili čak zamrzivaču.

Zapravo, to ne možete učiniti – zrna kave nakon zamrzavanja gube svježinu, što znači da piće od njih neće biti tako bogato.

Osim toga, zrna kave imaju dobru higroskopnost, odnosno sposobnost upijanja vlage i mirisa.

Budući da hladnjak koristimo za čuvanje drugih proizvoda, kava će sigurno upiti njihove arome. Kao rezultat toga, piće će imati doista užasan okus.

Ranije smo podijelili recept za palačinke od tikvica na kefiru.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki