Kako pravilno koristiti drvenu dasku za rezanje: iz nekog razloga mali broj domaćica razmišlja o tome

Malo je vjerojatno da bi bilo koja domaćica mogla bez svojih “prvih pomoćnika”, naime kuhinjskog pribora.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, predlaže raspravu o jednom od njih – dasci za rezanje.

Ovaj element kuhinjskog posuđa može biti izrađen od raznih materijala, ali ekološki najprihvatljivija opcija je drvo.

Pravilna uporaba drvene daske za rezanje također zahtijeva pravilno čišćenje.

Dakle, ni pod kojim okolnostima ne smijete prati drvo u perilici posuđa. Čak je i ručno čišćenje zabranjeno ako se koristi topla voda.

Daska za rezanje
Fotografija: Pixabay

Kako pravilno očistiti takav “pribor”? Trebat će vam sol i kriška limuna.

Prvo istrljajte drvenu površinu daske kristalima soli, koji će upiti prljavštinu i neugodne mirise, a zatim po njoj prošećite limunom – on će, pak, uništiti bakterije.

Nakon toga kuhinjski pribor možete isprati u hladnoj vodi.

Ranije su BelNovosti pisale kako heljdinu kašu učiniti mnogo ukusnijom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki