Zagreba Lajfhaki

Kako pravilno kuhati leću da bude ukusna: 3 važne točke

Leća je bez sumnje jedna od najzdravijih namirnica.

Ovo je vrijedan izvor visokokvalitetnih biljnih bjelančevina i drugih važnih elemenata.

Stoga morate naučiti kako pravilno pripremiti ovu vrijednu mahunarku. Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže BelNovosti u području kuhanja, skreće pozornost na tri važne točke.

Što su oni?

Razmotrite raznolikost leće

Neke vrste leće pogodne su za juhe i piree jer se brzo i dobro kuhaju. Ostale varijante dobro drže oblik i mogu biti dobar prilog jelima.

O tome će ovisiti vrijeme kuhanja.

Fotografija: © Belnovosti

Ispiranje

Kod kuhanja svih vrsta mahunarki, prednamakanje je važan dio pripreme. Leću nije potrebno namakati.

Međutim, treba ga dugo i temeljito prati.

Začini

Leća postaje ukusnija i svjetlija samo ako pronađete prave začine. Izvrsne opcije bile bi asafetida, granulirani češnjak, ljuta papričica, kurkuma, mljeveni đumbir i curry.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version