Lignje se, u usporedbi s drugim plodovima mora, čine pristupačnijim zbog svoje relativno niske cijene.
Oni će koštati mnogo manje od škampa ili visokokvalitetne morske ribe.
Ali glavna zamjerka lignjama je da često ispadnu žilave i nejestive: dobivamo pravu “gumu”.
Koji trikovi će vam pomoći da to izbjegnete?
Ne pokušavajte skratiti vrijeme odmrzavanja
Naravno, uvijek želite potrošiti minimalnu količinu vremena na pripremu hrane, ali u ovom slučaju nema potrebe za žurbom. Lignje treba polako odmrzavati.
No razni trikovi za ubrzavanje odmrzavanja ne utječu najbolje na kvalitetu morskih plodova.
Nije potrebna prethodna obrada kipućom vodom
Mnogi ljudi pokušavaju pojednostaviti proces čišćenja plodova mora, pa lešine polijevaju vrućom vodom. Da, lakše ih je očistiti, ali lignje postaju pretvrde.
Nije potrebno dugo kuhanje
Ne biste trebali predugo obrađivati morske plodove: lignje će postati žilave i neukusne. Dvije minute za cijeli trup bit će dovoljne.
Ranije smo govorili o tome kako poboljšati okus mesnih okruglica.