Kako pravilno kuhati repu kako biste sačuvali slatkoću i vitamine povrća: kulinarski trikovi

Cikla je neizostavno povrće na blagdanskom stolu. Korjenasto povrće se aktivno dodaje u razne salate i grickalice.

Ali da bi poslastice bile zaista ukusne, repu morate pravilno skuhati.

Kako kuhati repu za novogodišnja jela

Mora se uzeti u obzir da povrće mora biti uronjeno u već kipuću vodu.

Ne smije se dodavati sol.

Repa
Fotografija: © Belnovosti

Bolje je kuhati korjenasto povrće na najvećoj temperaturi.

Kako kuhati repu da bude slatka i zdrava

Ovdje će vam pomoći jedan jednostavan trik. Da biste to učinili, trebali biste napustiti uobičajeno kuhanje korjenastog povrća.

Proizvod će biti zdraviji i ukusniji ako ga ispečete u pećnici.

Na 200 stupnjeva, povrće trebate peći ne više od pola sata.

Odmah nakon toga, trebate spustiti korjenasto povrće u posudu s hladnom vodom.

Nakon 15 minuta, cikla se može izvaditi i osušiti papirnatim ručnicima.

Ovaj jednostavan postupak pomaže u poboljšanju okusa i očuvanju prirodne boje voća.

Ranije smo vam rekli kako brzo skuhati repu za salatu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki