Cikla je neizostavno povrće na blagdanskom stolu. Korjenasto povrće se aktivno dodaje u razne salate i grickalice.
Ali da bi poslastice bile zaista ukusne, repu morate pravilno skuhati.
Kako kuhati repu za novogodišnja jela
Mora se uzeti u obzir da povrće mora biti uronjeno u već kipuću vodu.
Ne smije se dodavati sol.
Bolje je kuhati korjenasto povrće na najvećoj temperaturi.
Kako kuhati repu da bude slatka i zdrava
Ovdje će vam pomoći jedan jednostavan trik. Da biste to učinili, trebali biste napustiti uobičajeno kuhanje korjenastog povrća.
Proizvod će biti zdraviji i ukusniji ako ga ispečete u pećnici.
Na 200 stupnjeva, povrće trebate peći ne više od pola sata.
Odmah nakon toga, trebate spustiti korjenasto povrće u posudu s hladnom vodom.
Nakon 15 minuta, cikla se može izvaditi i osušiti papirnatim ručnicima.
Ovaj jednostavan postupak pomaže u poboljšanju okusa i očuvanju prirodne boje voća.
Ranije smo vam rekli kako brzo skuhati repu za salatu.