Zagreba Lajfhaki

Kako pravilno kuhati suhe riblje kotlete: otkrivene su glavne tajne

Priprema kotleta od dobre, kvalitetne ribe uvijek je jednostavna: ispadnu mekani i sočni.

Ali takve ribe su skupe.

Stoga domaćice pokušavaju odabrati jeftiniju opciju. U pravilu je jeftina riba malo suha, primjećuje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.

Koji trikovi će u ovom slučaju pomoći da riblji kotleti budu sočni?

Konzistencija mljevenog mesa

Važno je razumjeti da tekuće mljeveno meso nije prikladno za izradu kvalitetnih kotleta. Definitivno neće ispasti sočni ni pahuljasti.

Stoga pazite da nema puno vlage.

Fotografija: © Belnovosti

Komad svinjske masti

Sočnost ćete najlakše dodati ako uz ribu u mljeveno meso sameljete komadić dobre svinjske masti.

To ni na koji način neće utjecati na okus jela.

Ulje

Ovaj se trik sa sigurnošću može nazvati univerzalnim: korištenje običnog maslaca pomoći će da i najsuši riblji kotleti postanu mekani i sočni.

Ranije smo govorili o tome kako pravilno kuhati pileću juhu tako da meso ostane mekano.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version