Slažem se, lijepo je imati nekoliko proljetnih rolica koje čekaju u zamrzivaču – ovo je izvrsna opcija za ukusan i brz doručak ili ručak.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, rekla je kako pravilno podgrijati takvo jelo tako da palačinke ne izgore i punjenje ne iscuri.
Pećnica
Izvadite palačinke iz zamrzivača i stavite ih u hladnjak da se odmrznu. Nakon toga posudu za pečenje namažite maslacem, poslažite palačinke i pokrijte ih folijom. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 15-20 minuta.
Usput, ako pripremate slatke palačinke s punjenjem, na primjer, s višnjama, voćem ili svježim sirom, možete napraviti dodatni nadjev. Umutiti jaje sa kiselim vrhnjem, šećerom i vanilijom. Ovom smjesom prelijte slatke palačinke i tek onda ih stavite u pećnicu.
Pan
Zagrijte tavu na umjerenoj vatri, otopite malo maslaca i pecite prethodno odmrznute palačinke s jedne strane 5 minuta. Okrenite ih i poklopite poklopcem. Palačinke pržite još 5 minuta.
Multicooker
U zdjelu multicookera stavite komadić omekšalog maslaca. Tamo stavite smrznute palačinke, zatvorite multicooker i postavite način rada “Pečenje”. Pecite palačinke 5 minuta, zatim ih okrenite i pričekajte još 5 minuta.
Mikrovalna pećnica
Palačinke u mikrovalnoj mogu zagrijati i osnovnoškolci. Stavite ih na tanjur u jednom sloju i stavite u mikrovalnu pećnicu 3 minute u načinu rada “Odmrzavanje”.
Nakon navedenog vremena premažite svoj budući zalogaj otopljenim maslacem i ponovno ga stavite u mikrovalnu pećnicu, ali ovaj put odaberite normalan način zagrijavanja hrane. Nakon 2-3 minute možete izvaditi tanjur s palačinkama.
Ranije smo razgovarali o tome kako kuhati škampe.