Kako pravilno pržiti krumpir: slijedite 5 važnih pravila – i dobit ćete zlatni i ružičasti prilog, a ne “kašu”

Čak i kuhar početnik može pržiti krumpir.

Ali ne može svatko pripremiti ukusan prženi krumpir idealne konzistencije.

Prilikom pripreme naizgled jednostavnog jela, mnogi ljudi čine ozbiljne pogreške.

Kao rezultat, umjesto lijepih, zlatnih i ukusnih komadića povrća, dobivate neukusnu krumpirovu “kašu”.

Stručnjak za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, podsjetila je gurmane na pet važnih pravila za pripremu prženih krumpirića.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Odaberite odgovarajuću tavu

Ovo je vrlo važna točka. Pravo posuđe ključno je za dobivanje ukusnog priloga.

Pokušajte pronaći veliku tavu od lijevanog željeza. Vrlo je zgodno pržiti krumpir u njemu: svi se komadi lako okreću, ništa ne ispada.

No korištenje male tave riskira dobivanje baš te “kaše”.

Ispravno rezanje

Preveliki komadi mogu unutra ostati sirovi. Tanke ploče također će se kuhati “pogrešno”.

“Zlatna sredina” izgleda ovako: blokovi debljine približno 7 mm. Takvi će se ljudi s vremenom riješiti “sira”.

Nemojte koristiti poklopac

Pokrivate li uvijek tavu poklopcem kada pečete prženi krumpir?

Znajte: ovo je teška pogreška. Umjesto zlatnosmeđih komadića s ugodnom hrskavošću i mekoćom iznutra, dobivate neukusnu masu.

Nemojte prečesto miješati

Riješite se navike miješanja komadića krumpira svakih pola minute.

Tijekom cijelog perioda prženja to je potrebno učiniti samo dva puta. I prvi put – samo 5 minuta nakon početka toplinske obrade povrća.

Sol na kraju

Prerano dodavanje soli može rezultirati oslobađanjem soka. Kao rezultat toga, povrće će se početi kuhati ili pirjati, a ne pržiti.

Krumpir za prženje treba posoliti na samom kraju procesa.

Ranije su navedene pogreške koje kvare boršč.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki