Kako pravilno pržiti šampinjone: 3 nepotrebna koraka koja gljive čine neukusnima – 90% domaćica griješi

Vjerojatno svaki gurman želi naučiti kako kuhati pržene šampinjone tako da jelo uvijek ispada aromatično i rumeno.

Nažalost, gljive kuhane u tavi često ispadnu ne toliko pržene koliko kuhane.

Osim toga, hrana često postaje “gumena” i neukusna.

To se događa zbog pogrešaka mnogih kuhara amatera prije i tijekom prženja šampinjona.

Stručnjak za kulinarsko područje izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, navela je nepotrebne korake zbog kojih prženi šampinjoni nisu najukusniji, a također nisu tako hrskavi i ne tako nježni koliko bismo htjeli.

gljive
Fotografija: © Belnovosti

Dugo pranje

Jasno je da se prije prženja šampinjoni moraju očistiti od prljavštine.

Ali proces pranja ne bi trebao biti predug. Držite cjedilo s gljivama pod mlazom vode samo nekoliko sekundi. Zatim stavite proizvod na papirnati ručnik kako biste uklonili višak vlage.

Ako šampinjoni nisu jako prljavi, trebali biste se ograničiti na ovu radnju: obrišite gljive čistom i vlažnom krpom.

Činjenica je da zbog viška vlage gljive neće ispasti aromatične, jer se neće pržiti, već će se kuhati.

Korištenje poklopca za prženje

Kada pržite šampinjone, tava nikako ne smije biti pokrivena poklopcem.

Inače, jelo neće ispasti hrskavo i rumeno.

Posoliti rano

Kako bi šampinjoni zadržali umjerenu sočnost i mekoću, ne treba ih soliti prerano.

To treba učiniti u završnoj fazi toplinske obrade gljiva.

U ovom slučaju, šampinjoni će dobiti idealnu konzistenciju, a istovremeno se neće kuhati u rano otpuštenoj vlazi.

Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti standardni Olivier.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki