Kako pravilno pržiti šampinjone: ispast će kao u restoranu – 4 kuharska trika

Šampinjoni se lako mogu smatrati jednim od najpopularnijih gljiva, koje su, osim toga, vrlo jednostavne za pripremu.

Ne moraju se prethodno namakati ili podvrgnuti drugim dodatnim manipulacijama.

Istodobno, gljive mogu zadržati bogat i ugodan okus, napominje chef Yulia Arkhipova, stručnjak za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti.

Koje će suptilnosti pomoći u tome?

Nije potrebno prati gljive

Ako se ovaj savjet može nazvati štetnim u odnosu na druge vrste proizvoda, onda se šampinjoni doista ne smiju prati.

Inače će postati zasićeni vlagom i neće se moći pravilno pržiti.

šampinjon
Fotografija: © Belnovosti

Stoga će redovno kvalitetno čišćenje nožem biti sasvim dovoljno.

Posebno prženje

Malo ljudi zna kako zapravo pržiti šampinjone da budu ukusni i lijepi. Da biste to učinili, prvo ih pržite tri minute u tavi bez upotrebe biljne masnoće.

Ulje treba dodati tek nakon prethodnog prženja.

Sol i poklopac

Ako želite da šampinjoni budu kvalitetni, onda je bolje uvesti sol što je kasnije moguće. U tom će slučaju kvaliteta gljiva biti najbolja.

Ali ne biste trebali pržiti ovu vrstu gljiva ispod poklopca: ovaj dodatak ne treba koristiti.

Količina

Da bi se gljive dobro pržile, ne smijete stavljati veliku količinu gljiva odjednom: neće se moći pržiti.

Stoga je najbolje šampinjone kuhati u nekoliko serija.

Ranije smo pričali o tome kako možete napraviti nevjerojatno ukusne kolače od sira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki