Kako pravilno skladištiti začine tako da hrana uvijek bude savršeno ukusna: ne znaju sve domaćice

Poznato je da su začini jedan od najjednostavnijih i najpovoljnijih načina da i najjednostavnije jelo učinite profinjenijim, aromatičnijim i ukusnijim.

No, kako bi začini postigli svoj maksimum, potrebno ih je pravilno skladištiti.

Stručnjak u području kuhanja i pripreme hrane za izdanje mreže BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, ističe tri glavne točke.

Što su oni?

Ne kupujte mljevene začine

Ako je moguće, preporuča se kupiti začine cijele i samljeti ih odmah pri upotrebi. Upravo to rade profesionalni kuhari.

Kapacitet

Često možete vidjeti začine spremljene u lijepim prozirnim staklenkama. Ovo je greška. Također se ne mogu pohraniti u kupljene vrećice.

začinima
Fotografija: © Belnovosti

Jedino ispravno rješenje je kupiti hermetičke posude.

Svjetlost i temperatura

Začinima su potrebna samo dva uvjeta: odsutnost svjetla i relativna hladnoća. U tom će slučaju dugo ostati što mirisniji.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki