Poznato je da su začini jedan od najjednostavnijih i najpovoljnijih načina da i najjednostavnije jelo učinite profinjenijim, aromatičnijim i ukusnijim.
No, kako bi začini postigli svoj maksimum, potrebno ih je pravilno skladištiti.
Stručnjak u području kuhanja i pripreme hrane za izdanje mreže BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, ističe tri glavne točke.
Što su oni?
Ne kupujte mljevene začine
Ako je moguće, preporuča se kupiti začine cijele i samljeti ih odmah pri upotrebi. Upravo to rade profesionalni kuhari.
Kapacitet
Često možete vidjeti začine spremljene u lijepim prozirnim staklenkama. Ovo je greška. Također se ne mogu pohraniti u kupljene vrećice.
Jedino ispravno rješenje je kupiti hermetičke posude.
Svjetlost i temperatura
Začinima su potrebna samo dva uvjeta: odsutnost svjetla i relativna hladnoća. U tom će slučaju dugo ostati što mirisniji.