Zagreba Lajfhaki

Kako pravilno skladištiti začine tako da hrana uvijek bude savršeno ukusna: ne znaju sve domaćice

Poznato je da su začini jedan od najjednostavnijih i najpovoljnijih načina da i najjednostavnije jelo učinite profinjenijim, aromatičnijim i ukusnijim.

No, kako bi začini postigli svoj maksimum, potrebno ih je pravilno skladištiti.

Stručnjak u području kuhanja i pripreme hrane za izdanje mreže BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, ističe tri glavne točke.

Što su oni?

Ne kupujte mljevene začine

Ako je moguće, preporuča se kupiti začine cijele i samljeti ih odmah pri upotrebi. Upravo to rade profesionalni kuhari.

Kapacitet

Često možete vidjeti začine spremljene u lijepim prozirnim staklenkama. Ovo je greška. Također se ne mogu pohraniti u kupljene vrećice.

Fotografija: © Belnovosti

Jedino ispravno rješenje je kupiti hermetičke posude.

Svjetlost i temperatura

Začinima su potrebna samo dva uvjeta: odsutnost svjetla i relativna hladnoća. U tom će slučaju dugo ostati što mirisniji.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version