Zagreba Lajfhaki

Kako pravilno skuhati tursku kavu: proglašena je najbolja metoda – počastite se luksuznim pićem

Mnogi ljudi ne kuhaju kavu u turkinji samo zato što nisu upoznati s istinski ispravnom tehnikom.

Ali zahvaljujući tome, možete pripremiti luksuzno piće dostojno najboljeg kafića.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje u internetskoj publikaciji BelNovosti, govori o tome kako pravilno skuhati kavu.

Kako se kuha kava u turkinji?

Prvo trebate uzeti standardnu ​​tursku kavu i u nju usuti otprilike jednu veliku žlicu mljevene kave. Zatim dodajte vodu. Temperatura ne smije prelaziti četrdeset stupnjeva.

Ako planirate uvesti začine i šećer, onda to treba učiniti u ovoj fazi.

Fotografija: © Belnovosti

Smjesu izmiješajte i stavite na štednjak. Morate odabrati vatru srednjeg intenziteta. Pričekajte minutu i ponovno promiješajte piće.

Zatim morate pričekati da se pjena pojavi.

Nakon toga možete odmah maknuti kavu sa štednjaka, a ne ponavljati postupak tri puta, kako se ponekad čuje.

Ostavite kavu da odstoji pet minuta. Zatim možete početi kušati.

Ranije smo govorili o tome zašto dodati jabuke sa senfom u pire.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version