Mnogi ljudi ne kuhaju kavu u turkinji samo zato što nisu upoznati s istinski ispravnom tehnikom.
Ali zahvaljujući tome, možete pripremiti luksuzno piće dostojno najboljeg kafića.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje u internetskoj publikaciji BelNovosti, govori o tome kako pravilno skuhati kavu.
Kako se kuha kava u turkinji?
Prvo trebate uzeti standardnu tursku kavu i u nju usuti otprilike jednu veliku žlicu mljevene kave. Zatim dodajte vodu. Temperatura ne smije prelaziti četrdeset stupnjeva.
Ako planirate uvesti začine i šećer, onda to treba učiniti u ovoj fazi.
Smjesu izmiješajte i stavite na štednjak. Morate odabrati vatru srednjeg intenziteta. Pričekajte minutu i ponovno promiješajte piće.
Zatim morate pričekati da se pjena pojavi.
Nakon toga možete odmah maknuti kavu sa štednjaka, a ne ponavljati postupak tri puta, kako se ponekad čuje.
Ostavite kavu da odstoji pet minuta. Zatim možete početi kušati.
Ranije smo govorili o tome zašto dodati jabuke sa senfom u pire.