Mnogi ljudi znaju da ćete za pripremu visokokvalitetne juhe od peradi morati potrošiti najmanje dva sata.
Tek nakon tog vremena jušni temeljac postaje dovoljno bogat i izdašan.
Treba shvatiti da pileće meso jednostavno neće “izdržati” takvu toplinsku obradu. Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje i kulinarska pitanja za mrežnu publikaciju BelNovosti, prisjeća se da ptica ispada žilava i suha.
Ova činjenica vjerojatno nikome neće odgovarati: komadići piletine također su važna komponenta juhe.
Kako se ovaj problem može riješiti?
Vrijedno je zapamtiti da se za pripremu pileće juhe ne koristi samo samo meso peradi: važno je zapamtiti noge, okvir, iznutrice i druge dijelove piletine koji se nigdje posebno ne koriste.
Stoga ih prvo dodamo u juhu i počnemo kuhati. Nakon otprilike sat vremena možete dodati pileće meso koje onda planirate dodati u juhu.
Kao rezultat toga, juha je savršena, a sama piletina ne trpi.
Ranije smo pričali o tome kako napraviti ukusne kotlete od jaja.