Mnogi gurmani jednostavno obožavaju bjelorusku salatu.
I u tome nema ništa iznenađujuće: jelo sadrži jetru i gljive. Zahvaljujući ovim sastojcima, hrana postaje vrlo ukusna.
A ukiseljeni krastavci i luk daju salati dodatne svijetle note okusa.
U isto vrijeme, jelo se razlikuje po svojoj nježnosti. I sve to zahvaljujući preljevu od bjelanjaka i majoneze.
Recept za salatu Belorussky podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za internetsko izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Recept za bjelorusku salatu
Uzmite 200 grama pileće ili goveđe jetre, operite je i nasjeckajte.
Trebali biste dobiti komade srednje veličine. Potrebno ih je pržiti u tavi.
7 minuta nakon početka toplinske obrade proizvod treba malo posoliti. Nakon još 1-2 minute, jetrica se može izvaditi iz tave i staviti u posebnu zdjelu. Morate se riješiti nastale tekućine: ova “voda” nije potrebna u salati.
Sljedeći korak je prženje 100 grama nasjeckanih šampinjona. Proces bi trebao trajati 5 minuta.
Zatim u tavi zagrijte sitno nasjeckani luk i naribanu mrkvu. Nakon 10 minuta mješavina povrća će biti gotova.
Zatim morate skuhati dva jaja. Tvrdo kuhano, naravno: žumanjak bi trebao biti čvrst. Kuhani proizvod mora se ukloniti iz ljuske i izrezati na komade srednje veličine.
Završna faza je “kombinacija” svih prethodno samljevenih i obrađenih sastojaka, dodavanje 150 grama nasjeckanih kiselih krastavaca u smjesu i “oblačenje” dobivene mase majonezom.
Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti preljev za pravu grčku salatu.