Brudet će biti puno bolji ako se tijekom kuhanja poslužite jednim jednostavnim trikom.
Tajna ukusne juhe je korištenje pečenog, a ne sirovog povrća.
Dobivena juha izvrsno je jelo za ručak, a može se koristiti i kao osnova za bilo koju juhu, umak ili varivo.
Kako napraviti ukusnu juhu
Prvo morate oprati i očistiti sve sastojke.
Mrkvu, celer, kao i ljubičasti i obični luk krupnije narezati i staviti u lim za pečenje koji je prethodno namazan uljem.
Zatim se sastojci moraju posoliti, popapriti i posuti majčinom dušicom.
Dodati i nekoliko grančica peršina ili drugog svježeg aromatičnog bilja.
Pecite povrće oko 30-40 minuta. Čim omekšaju i na njima se pojavi ukusna smeđa korica, možete ih izvaditi.
Nakon toga, svi sastojci se moraju prenijeti u lonac i napuniti hladnom vodom.
Kuhajte juhu na laganoj vatri ne više od pola sata, a zatim dodajte sok od limuna. Za svaku litru vode potrebno je uzeti samo jednu žlicu soka.
Nakon toga posudu je potrebno držati na vatri oko 20-25 minuta.
Gotova juha mora se procijediti kroz fino sito i posoliti.
Ranije smo vam rekli što dodati juhama kako bi bile zdravije.