Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti klasični kavijar od tikvica: pripremite prema GOST-u

Squash kavijar već je remek-djelo kulinarstva, klasično predjelo, a sve to napravljeno od samo četiri sastojka.

Jedinstvenog je okusa, lijepe teksture i općenito – sam izgled budi ugodna sjećanja i asocijacije.

Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti kavijar od tikvica prema GOST-u.

Potreban:

  • tikvice – 1 kg;
  • luk (luk) – 300 gr;
  • mrkva – 300 gr;
  • pasta od rajčice – 70 gr;
  • sol – 1 žličica;
  • šećer – 1 žlica. l.;
  • crni papar (mljeveni) – ¼ žličice;
  • ocat (9%) – 1 žlica. l.;
  • biljno ulje – 70 ml.

Kako kuhati

1. Mrkvu ogulite i naribajte, a očišćeni luk narežite na kockice.

2. Tikvice ogulite i narežite na kockice (1-1,5 cm).

Fotografija: © Belnovosti

3. Pržite luk u biljnom ulju dok ne postane proziran, zatim dodajte mrkvu i pastu od rajčice i pržite još 3-4 minute.

4. Povrće stavite u lonac s debljim dnom, dodajte tikvice i začine, posolite i pirjajte na laganoj vatri pod zatvorenim poklopcem dok tikvice ne omekšaju.

5. Zatim sve sameljemo blenderom ili povrće propasiramo kroz mlin za meso.

6. Gotov pire stavite na srednju vatru i prokuhajte te dodajte ocat i maknite kavijar sa štednjaka.

Ulijte u sterilne staklenke, zatvorite, preokrenite i ostavite dok se potpuno ne ohlade, a zatim odložite na čuvanje.

Ranije smo vam rekli kako heljdinu kašu učiniti mnogo ukusnijom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version