Squash kavijar već je remek-djelo kulinarstva, klasično predjelo, a sve to napravljeno od samo četiri sastojka.
Jedinstvenog je okusa, lijepe teksture i općenito – sam izgled budi ugodna sjećanja i asocijacije.
Stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti kavijar od tikvica prema GOST-u.
Potreban:
- tikvice – 1 kg;
- luk (luk) – 300 gr;
- mrkva – 300 gr;
- pasta od rajčice – 70 gr;
- sol – 1 žličica;
- šećer – 1 žlica. l.;
- crni papar (mljeveni) – ¼ žličice;
- ocat (9%) – 1 žlica. l.;
- biljno ulje – 70 ml.
Kako kuhati
1. Mrkvu ogulite i naribajte, a očišćeni luk narežite na kockice.
2. Tikvice ogulite i narežite na kockice (1-1,5 cm).
3. Pržite luk u biljnom ulju dok ne postane proziran, zatim dodajte mrkvu i pastu od rajčice i pržite još 3-4 minute.
4. Povrće stavite u lonac s debljim dnom, dodajte tikvice i začine, posolite i pirjajte na laganoj vatri pod zatvorenim poklopcem dok tikvice ne omekšaju.
5. Zatim sve sameljemo blenderom ili povrće propasiramo kroz mlin za meso.
6. Gotov pire stavite na srednju vatru i prokuhajte te dodajte ocat i maknite kavijar sa štednjaka.
Ulijte u sterilne staklenke, zatvorite, preokrenite i ostavite dok se potpuno ne ohlade, a zatim odložite na čuvanje.
Ranije smo vam rekli kako heljdinu kašu učiniti mnogo ukusnijom.