Mnogi još uvijek vjeruju da je klasični recept za marinadu za roštilj uvijek s octom.
Ali ocat nije dodan za okus, a sada postoji svaki razlog da se ovaj sastojak isključi iz recepta.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti klasičnu marinadu za roštilj.
Zašto vam treba ocat?
Uglavnom da omekša ne baš najkvalitetnije meso. Ali sada, kada se proizvođači i trgovci bore za kvalitetu, kupcu neće biti teško odabrati svjež i kvalitetan komad mesa – s bilo kojeg dijela trupa.
Stoga zaboravite na ocat u roštilju.
Potreban:
- meso 0,5-1 kg;
- luk 250 gr;
- lovorov list 3-4 kom;
- sol 1 žlica. l;
- crni papar (mljeveni) 1/2 žlice. l.
Kako kuhati
1. Ogulite i nasjeckajte luk. Da bi meso bilo ukusno, potrebno ga je izrezati na tanke polu kolutiće kako bi povrće pustilo sok.
2. Pomiješajte sol, crni papar i lovorov list, stavite meso u zdjelu, promiješajte i pospite nasjeckanim lukom.
3. Meso se preporuča marinirati 3 do 6 sati u hladnjaku.
Klasični recept za marinadu odličan je za crveno meso.
Ranije smo vam rekli kako pripremiti poznatu salatu od cikle i kupusa za mršavljenje.