Kuhari mariniraju meso u svemu što mogu da bude mekše.
Ponekad se koriste vrlo neobične komponente.
Riječ je o octu, pivu, vinu, konjaku, majonezi, prisjeća se kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje i kuhanje za mrežnu publikaciju BelNovosti.
Međutim, mnogi ljudi zaboravljaju na klasiku, koja će vam uvijek omogućiti kuhanje najmekšeg i sočnog kebaba.
Kako pripremiti kvalitetnu marinadu od luka?
Morat ćete uzeti prilično veliku količinu luka. Neki uzimaju povrće koliko i meso. Drugi prerežite dio luka na pola.
U svakom slučaju, na kilogram ćevapa potrebno je uzeti najmanje pola kilograma luka.
Narežite ga na kolutove i pomiješajte s nasjeckanim mesom. Luk se može lagano protisnuti da pusti sok. Zatim dodajte samo crni papar.
Sastojke pomiješati i ćevap ostaviti u hladnjaku najmanje 12 sati.
Nakon toga možete skuhati najukusniji ćevap.
Ranije smo govorili o tome kako napraviti ukusne palačinke pomoću sode.