Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti klasičnu salatu od povrća: provjereni recept – puno vitamina i malo kalorija

U proljeće mnogi ljudi ne žele jesti uobičajenu tešku hranu, pa morate tražiti lagane i ugodne opcije.

Ovaj zadatak je posebno lako postići uz pomoć salate.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, podijelila je izvrstan recept.

Kako pripremiti salatu od povrća?

Sastojci

– 2 srednja krastavca;
– par velikih rajčica;
– jedna srednja glavica luka (ljutka ili crvena);
– zelje sa zelenim lukom;
– sol s aromatičnim biljnim uljem.

Priprema

Prvo je sve povrće potrebno oprati i osušiti. Krastavcima možete skinuti koru kako bi bili još ukusniji i mekši. Također, neki ljudi ga uklanjaju iz sigurnosnih razloga.

Fotografija: © Belnovosti

Nasjeckajte povrće srednje veličine.

Ako odaberete luk za salatu, onda ga ne morate kiseliti: samo ga nasjeckajte na pola kolutića.

Zatim šaljemo sastojke u zdjelu za salatu. Pospite solju i začinite kvalitetnim biljnim uljem.

Prethodno smo govorili o tome kako pripremiti salatu s divljim češnjakom i krastavcima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version