Kako pripremiti ljetni umak za zimu u 5 minuta: nema potrebe za kuhanjem

Sljedeća sezona pripreme zimnice već je počela, pa žurimo s vama podijeliti jedinstveni recept za umak koji se lako i brzo priprema – ne više od 5-7 minuta.

Prema riječima stručnjakinje mrežnog izdanja BelNovosti, kuharice Julije Arhipove, umak se može jesti s kruhom ili dodati juhama, tjestenini i knedlama. Idealan je za ćevape, ribu, piletinu i kotlete.

Prijeđimo na sastojke. Za umak će vam trebati:

  • 1 luk,
  • 2 ljute papričice (zelene),
  • 4 paprike babure,
  • 4-6 rajčica,
  • 1 glavica češnjaka,
  • 1 vezica svježeg cilantra,
  • Sol – po ukusu.

Sve što je potrebno od kuhara je da sve pripremljene proizvode stavi u blender i pomoću njega pretvori u jednoličnu masu.

paprike
Fotografija: © Belnovosti

Cilantro i sol treba dodati na samom kraju.

Pustite da umak malo odstoji pa njime napunite staklenke i čuvajte u hladnjaku.

Ovdje se jelo bez problema može čuvati tjedan dana.

Posude za zamrzavanje možete koristiti i ako umak trebate sačuvati do zime, kako biste u hladnoj sezoni uživali u njegovom svježem ljetnom okusu i mirisu.

Ranije smo vam rekli s čime ne smijete jesti heljdu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki