Sljedeća sezona pripreme zimnice već je počela, pa žurimo s vama podijeliti jedinstveni recept za umak koji se lako i brzo priprema – ne više od 5-7 minuta.
Prema riječima stručnjakinje mrežnog izdanja BelNovosti, kuharice Julije Arhipove, umak se može jesti s kruhom ili dodati juhama, tjestenini i knedlama. Idealan je za ćevape, ribu, piletinu i kotlete.
Prijeđimo na sastojke. Za umak će vam trebati:
- 1 luk,
- 2 ljute papričice (zelene),
- 4 paprike babure,
- 4-6 rajčica,
- 1 glavica češnjaka,
- 1 vezica svježeg cilantra,
- Sol – po ukusu.
Sve što je potrebno od kuhara je da sve pripremljene proizvode stavi u blender i pomoću njega pretvori u jednoličnu masu.
Cilantro i sol treba dodati na samom kraju.
Pustite da umak malo odstoji pa njime napunite staklenke i čuvajte u hladnjaku.
Ovdje se jelo bez problema može čuvati tjedan dana.
Posude za zamrzavanje možete koristiti i ako umak trebate sačuvati do zime, kako biste u hladnoj sezoni uživali u njegovom svježem ljetnom okusu i mirisu.
Ranije smo vam rekli s čime ne smijete jesti heljdu.