Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti novogodišnju salatu “Orhideja”: gosti će biti oduševljeni

Novogodišnje salate trebale bi se odlikovati originalnošću i neobičnim estetskim rješenjima kako bi ojačale blagdansko ozračje.

Ako običnim danima možemo pripremiti sva jela, onda za Novu godinu želimo iznenaditi sve nečim posebnim.

Kako napraviti izvrsnu blagdansku salatu “Orhideja”

Popis potrebnih sastojaka

– paket visokokvalitetnog čipsa s bilo kojim ukusom;
– komad šunke (oko 200 grama);
– 2 kokošja jaja i kiseli krastavci;
– jedna mrkva;
– komad tvrdog sira (oko 150 grama);
– malo pakiranje majoneze.

Shema za pripremu originalne salate

Prvo morate kuhati jaja dok ne budu spremna. Nema potrebe kuhati mrkvu – treba je koristiti sirovu. Posebno nasjeckajte jaja, mrkvu i sir. Za ovaj zadatak koristimo ribež. Šunku treba rezati nožem. Poželjan oblik je mala kocka.

Fotografija: © Belnovosti

Dio čipsa treba zdrobiti u grube mrvice. Nakon toga možete krenuti u “berbu” salate.

Stavite mrkvu na jelo i počastite ih majonezom. Šaljemo krastavce, stavljamo čips (mrvice i slomljene komade) na vrh. Dio čipsa koji je zadržao oblik čuvamo za ukras. Ponovno začinite sloj majonezom.

Stavite sloj šunke. Sakrivamo ga pod majonezom. Pošaljite jaja, dodajte malo majoneze. Ostaje samo dodati sir i ukrasiti gornji sloj salate čipsom.

Prethodno smo govorili o tome kako napraviti čamce od slatkog krumpira.

Exit mobile version