Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti pet litara prirodnog soka od tri naranče: ukusniji od bilo kojeg kupovnog pića

Ljeto će vrlo brzo doći i sa sobom donijeti vrućinu i vrućinu.

Prema riječima kuharice Yulie Arkhipove, stručnjakinje internetske publikacije BelNovosti, to znači da je sada vrijeme za zamrzavanje naranči.

A sve zato što agrumi koji su neko vrijeme stajali u zamrzivaču daju vrlo ukusan i osvježavajući napitak – puno bolji od onih koji se mogu naći na policama trgovina.

Kao što možda pretpostavljate, prvi korak je zamrzavanje naranči.

To mora biti učinjeno, prvo, zato što se smrzavanjem uklanja gorčina, a drugo, zato što pri rezanju smrznutih naranči sav njihov sok ostaje unutra.

Fotografija: © Belnovosti

Naranče trebaju stajati u zamrzivaču najmanje 2-3 sata. Možete ih ostaviti u hladnjaku preko noći.

Zatim voće narežite na ploške i sameljite u blenderu, multipraktiku ili stroju za mljevenje mesa.

Preostaje samo otopiti šećer i limunsku kiselinu (koristiti po ukusu) u malo tople vode i tom smjesom preliti zgnječene naranče.

Promiješajte i stavite “koncentrat” ​​naranče u hladnjak na 1,5-2 sata da se ulije.

Nakon toga dodajte preostalu vodu, promiješajte i sok procijedite kroz gazu ili gusto cjedilo. Sok ulijte u boce ili staklenke i čuvajte u hladnjaku.

Ovaj sok od naranče treba piti ohlađen.

Ranije smo podijelili recept za osvježavajuću limunadu od jagoda.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version