Sovjetska kuhinja je gotovo jedinstvena. Zbog postojeće nestašice, domaćice su se morale potruditi pripremiti ukusno jelo bez potrebnih namirnica.
Tako su modernizirali stare recepte i stvorili nova remek-djela.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti prašku salatu.
Potreban:
- svinjetina 300 gr;
- kiseli krastavci 3 kom;
- luk 1 komad;
- majoneza 2 žlice. l;
- sol i papar po ukusu.
Kako kuhati
1. Svinjetinu je potrebno pripremiti i kuhati dok ne omekša. Kuhano meso se izreže na kockice.
2. Luk oguliti i sitno nasjeckati. Kao i meso narežite i kisele krastavce.
3. Pripremljene sastojke pomiješajte u zdjeli za salatu, posolite i popaprite po ukusu, te začinite majonezom.
Pomiješajte, stavite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim ohlađenu salatu poslužite za stol.
Ranije smo vam rekli što možete dodati milkshakeu da biste dodali okus.