Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti prašku salatu: jednom davno svaka sovjetska domaćica znala je ovaj recept

Sovjetska kuhinja je gotovo jedinstvena. Zbog postojeće nestašice, domaćice su se morale potruditi pripremiti ukusno jelo bez potrebnih namirnica.

Tako su modernizirali stare recepte i stvorili nova remek-djela.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti prašku salatu.

Potreban:

  • svinjetina 300 gr;
  • kiseli krastavci 3 kom;
  • luk 1 komad;
  • majoneza 2 žlice. l;
  • sol i papar po ukusu.

Kako kuhati

1. Svinjetinu je potrebno pripremiti i kuhati dok ne omekša. Kuhano meso se izreže na kockice.

2. Luk oguliti i sitno nasjeckati. Kao i meso narežite i kisele krastavce.

Fotografija: © Belnovosti

3. Pripremljene sastojke pomiješajte u zdjeli za salatu, posolite i popaprite po ukusu, te začinite majonezom.

Pomiješajte, stavite u hladnjak na nekoliko sati, a zatim ohlađenu salatu poslužite za stol.

Ranije smo vam rekli što možete dodati milkshakeu da biste dodali okus.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version